All you can eat sushi

all you can eat sushi

All you can eat sushi. Wie is er niet mee opgegroeid? Nou, best veel eigenlijk. All you can eat sushi is een concept wat de laatste 10 jaar pas echt bekend is geworden bij het grote publiek.

Ben jij een echte sushi fan? Dat snappen we heel goed! Wij snappen dus ook dat jij lekker wilt genieten zonder telkens voor de hoofdprijs hoeft bij te bestellen. Bij Tatsu kom je onbeperkt genieten van heerlijke versgerolde sushi. Onze bediening komt de sushi bij u aan tafel brengen. Zo hoeft u niet van tafel zoals bij andere all you can eat concepten. U geniet dus van heerlijk eten en de gezelligheid aan tafel.

Wat is all you can eat sushi?

All you can eat, het begin..

All you can eat sushi is een concept wat inmiddels vrij bekend is in Nederland. Even een korte uitleg: All you can eat is in Nederland met name bekend geworden “vroeger” door de wokrestaurants. De klassieke Chin.Ind.Spec. Restaurants hadden hun beste tijd gehad en er was meer vraag naar iets anders “exotisch” maar betaalbaar voor de massa. En voila, het wokrestaurant was geboren. Een nieuw soort “familie” restaurant kwam op; Het wokrestaurant. Vaak grote locaties geschikt voor families en grote groepen. Gerechten net wat spannender en onbekender dan de babi pangang’s en nasi goreng’s. Het idee van een wokrestaurant was om onbeperkt te kunnen eten in een Aziatisch thema. Vaak werd dit dan gekoppeld aan een tijdsbestek. Dit uiteraard om het rendabel te houden voor de restaurants en verspilling te voorkomen. Qua eten ging het vaak om verschillende soorten Aziatisch eten klaargemaakt in een open wokkeuken waar de gasten “on the spot” hun eten konden bestellen. Het eten werd dan voor de neus van de gast klaargemaakt. Velen zullen dit zich nog wel kunnen herinneren. Toch wel indrukwekkend om de koks in de open keuken live je eten te zien flamberen, en dit in record tempo.

Vroeger

Naast de wokgerechten hadden dit soort restaurants ook een groot aanbod aan andere soorten Aziatisch (en vaak ook Westers) eten. Dit eten werd van te voren klaargemaakt en daarna gepresenteerd in warmhoud bakken. Mooi wel om te zien hier was dat hier veel van de Chin. Ind. gerechten weer werden gepresenteerd. For old times sake om zo maar te zeggen. Sommige restaurants hadden als aanvulling op de wokkeuken ook een open teppan yaki plaat. Hier werd het eten, net als bij de wok, ook meteen klaargemaakt voor de gasten. De teppan yaki plaat is een grote kookplaat. Dit leende zich dus weer voor ander soort gerechten. Hier werden bijvoorbeeld veel van de vis gerechten op klaargemaakt. Een mooi concept zou je zeggen, en dat was het ook. 

Vreetschuur of lekker eten?

Alhoewel al dit eten ook erg lekker was, was hierbij wel vereist om het eten zelf op te halen. Er was dus geen bediening in dit soort restaurants. Was je dus in gezelfschap moest je telkens van tafel om je eten te halen. Dit was gewoon niet heel handig. Daarnaast kregen de wokrestaurants na een tijdje toch het imago van een “vreetschuur”. Niet altijd terecht, want de kwaliteit van het eten was bij veel restaurants gewoon goed. Desalniettemin kwam er vraag naar weer iets nieuws, iets hips. Waar de Chin. Ind. keuken voor veel Nederlanders de eerste kennismaking was met Aziatisch eten in een restaurant waren er inmiddels zeer veel nieuwe keukens in het Nederlandse horeca landschap neergestreken. Dit in combinatie met  De wok restaurants kregen veel concurrentie van andere all you can eat concepten zoals bijvoorbeeld tapas en wereldrestaurants. Het was tijd voor iets nieuws. All you can eat, maar hipper en luxer. Sushi!

Nieuwe smaken en meer belevenis

De wok formule werd omgetoverd in een hip all you can eat sushi concept. Nieuw voor veel Nederlanders en weg met het vreetschuur imago. In zekere zin is de opkomst van de all you can eat sushi restaurants de eerste kennismaking geweest van veel Nederlanders met sushi. Sushi staat voor lekker, vers en kwaliteit.

Sushi brengt een moderne sfeer, hip en luxe en straalt kwaliteit uit. De restaurants werden modern ingericht, hippe menukaarten en misschien wel het belangrijkste; bediening. De sushi restaurants waren hierdoor ook zeer geschikt om bijvoorbeeld uit eten te gaan voor een date. Tot de dag vandaag zijn de all you can eat sushi restaurants zeer populair bij zowel koppels als groepen.

all you can eat sushi

Is de kwaliteit wel goed bij all you can eat?

Zeker, all you can eat betekent niet per definitie dat de kwaliteit minder is. Elk restaurant bepaalt de eigen kwaliteits standaard. De kwaliteit van het eten verschilt dus (logischerwijs) per restaurant. Over het algemeen is de kwaliteit van sushi restaurants gewoon goed, er wordt voor sushi gewerkt met verse vis. De kwaliteit is daardoor altijd wel hoog te noemen. Wil je een beeld krijgen bij de kwaliteit van het restaurant is het dus (net als bij elk ander restaurant) een goed idee om van te voren de reviews te lezen. Het verschil zit vaak ook in het aanbod. Sommige all you can eat restaurants bieden bijvoorbeeld, naast sushi, ook zeer veel andere gerechten aan. Hier gaat het dan vaak om grill gerechten of gebakken en gefrituurde gerechten. De duurdere restaurants bieden vaak ook sashimi aan en andere premium gerechten. 

Naast sushi ook andere gerechten

Sushi is erg lekker maar veel mensen willen ook graag iets anders erbij eten. Bij de meeste all you can eat sushi restaurants is er ook een ruim aanbod aan warme gerechten. Deze gerechten zijn ook all you can eat. Het gaat dan vrijwel altijd om Aziatische gerechten. Denk hier aan soepen, rijst, bami maar ook gyoza’s en tempura gerechten. Toetjes zitten ook inbegrepen bij het menu. Bij de meeste restaurants kun je kiezen uit ijs of fruit.

Hoe werkt het all you can eat sushi concept?

Tegenwoordig hebben de meeste all you can eat restaurants een tijdsbestek waarin je zoveel kan bestellen als je wilt. Hier wordt wel een anti verspil beleid gevoerd. Eten wat klakkeloos wordt besteld en niet wordt opgegeten wordt in rekening gebracht. Vaak 2 euro per gerecht. Dit is om te voorkomen dat mensen teveel eten bestellen wat gewoonweg niet op wordt gegeten.

Bestellen gaat in rondes. Dit is ook om verspilling te voorkomen. Zo bestel je nooit in een keer veels te veel. Per ronde is er een maximaal aantal gerechten wat je kunt bestellen. Sommige restaurants hebben ook nog een maximum op het aantal ronde’s maar bij veel restaurants is het echt onbeperkt!

Het daadwerkelijke bestellen gaat bij veel restaurants met een tablet, je kunt per ronde een x aantal gerechten bestellen. Bij sommige restaurants gaat het bestellen via een formulier, je krijgt een invulformulier met een overzicht van de gerechten en hier vink je de gerechten aan die je wilt bestellen. Het formulier wordt bij je tafel opgehaald en je gerechten worden uitgeserveerd zodra ze klaar zijn. Je tafel wordt zo eigenlijk de hele tijd een beetje “bijgevuld”. 

Drinken is bij de meeste restaurants niet inbegrepen. Dit bestel je dus gewoon apart en wordt gewoon in rekening gebracht bovenop je all you can eat prijs voor het eten. Je hebt wel restaurants waar het drinken wel bij inbegrepen zit. Vaak is dit dan wel beperkt tot bier en wijn. De prijs voor het menu is dan uiteraard wel hoger.

  • Let bij het reserveren op het tijdsbestek
  • Let op het anti verspillings beleid
  • Bestel per ronde wat je daadwerkelijk op kunt eten
  • Drinken vaak niet inbegrepen in de prijs

Deluxe menu

Ben je een echte sushi fan, dan heb je bij sommige restaurants de mogelijkheid om te upgraden naar een deluxe menu. Je betaalt dan iets meer maar je krijgt dan een uitgebreider assortiment met extra luxe gerechten erbij. Denk hierbij aan onbeperkt sashimi, exclusieve sushi en biefstuk gerechten. Soms worden er ook nog extra luxe toetjes aangeboden in dit soort upgrade menu’s. Vaak is dit het extra geld zeker waard. Het zorgt ook voor de echte all you can eat beleving omdat je echt alles van het menu onbeperkt kunt bestellen!

Waarom eten bij Tatsu?

Voor de echte premium all you can eat beleving ga je naar Tatsu! Tatsu is DE premium all you can eat sushi & grill van Nederland. Met vestigingen in Haarlem en Westfield Mall of the Netherlands is Tatsu centraal gelegen in Nederland. Bij Tatsu krijg je een ruim assortiment aan exclusieve sushi’s en warme gerechten. Het interieur is zeer modern en warm en is voorzien van een dedicated cocktailbar. Voor een sfeerimpressie bekijk onze instagram.